Etappe14

In het tourboek voor de profs stond voor de 14e etappe. De 208 km van Montelimar naar Villars les Dombes zullen als een verademing aanvoelen na de laatste dagen. De Coureurs du Courage zouden de Coureurs du Courage niet zijn als zij daar anders over denken. Het werd voor ons immers een rit met 2000 hoogtemeters maar met name met 208 km windtegen van een mistralletje van windkracht 6 tot 5. Dan is het best een eind…

Gelukkig hadden de Coureurs vandaag andere zaken aan hun hoofd. Bij de start werden ze opgewacht door de Flecheurs en 375 meter later stond er een peloton aan dames klaar om uit de wind gehouden te worden. Wat wij dan ook braaf 90 % van de tijd hebben gedaan. Vanwege het aangename gezelschap in combinatie met de omstandigheden werd het een erg gezellige tocht. Helaas moeten we tempobeul Bart Bardoel alweer een dag missen, en Bart is geen voorstander van windtegen maar van deze tocht had hij zeker kunnen genieten…

In de laatste 10 kilometers werd het plots onrustig in het peloton en speelden de www.donnondeselle.net dames de kaart van Claire uit. Daartegenover hadden wij Dieter staan als ons sprint kanon. En we hadden nog een troef. Bij het vod van de laatste kilometer ging Daan vol aan en sloeg hij een flink gat en leek de zege op te kunnen gaan strijken. De dames gaven echter niet op en brachten Claire weer terug in de race zodat het een nek aan nek race werd, die uiteindelijk op pure macht gewonnen werd door Claire. Proficiat meissie.

Maar de ware winnaars werden de Coureurs du Courage. Die op de Champs-Elysées gezamenlijk aan hun ere ronde mogen beginnen met de groep dames. Mochten we het halen uiteraard. We zijn weer 1 stap dichterbij na de 14e etappe op een rij.